Tips om de juiste tafel te kiezen | Table du Sud

Toe aan een nieuwe eettafel? De keuze is reuze! En dat maakt het nog best moeilijk om de juiste tafel te kiezen. Er zijn verschillende materialen, vormen en groottes verkrijgbaar. En dan moet er natuurlijk ook nog rekening worden gehouden met de ruimte waar de tafel komt te staan. En wat denk je van de stoelen die bij de tafel komen? In dit artikel vind je tips om de juiste tafel te kiezen!

Tips om de juiste tafel te kiezen

Grootte

Voor je een tafel aanschaft, moet je natuurlijk zeker weten dat hij past binnen de ruimte. Zorg daarom altijd dat je goed meet welke grootte de tafel mag hebben. Denk hierbij ook na over het aantal personen dat aan de tafel moet kunnen zitten.  Het is verstandig om per persoon zo’n 60 cm aan zitruimte te rekenen. Bovendien moet je natuurlijk vrij rondom de tafel kunnen bewegen. Om deze reden is het slim om ongeveer 1 meter aan loopruimte over te houden rondom de tafel.

Stijl

Naast de juiste maat moet de tafel natuurlijk ook passen binnen de ruimte qua stijl. Kijk eens naar de soort meubels, materialen en kleuren die op dit moment veel terug komen in je interieur. Zo kun je beoordelen wat de huidige stijl is en welke tafel daar mooi bij zou passen. Als je dit moeilijk vindt, kun je een ‘mood board’ met de gewenste stijl maken. Op deze manier wordt je gewenste interieur heel inzichtelijk.

Stoelen

Bij een mooie tafel horen mooie stoelen! Wellicht heb je op dit moment al stoelen die je graag wilt houden. Zorg dan dat deze qua maat en qua stijl passen bij de tafel die je gaat aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan de zithoogte van de stoelen en de hoogte van de tafel. Heb je nog geen stoelen? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden en beoordeel wat je mooi bij elkaar vindt passen.

Tips om de juiste tafel te kiezen

Vind je het moeilijk om het online te besluiten? In onze showrooms kun je eenvoudig  inspiratie opdoen en wij helpen je graag met je keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *